Herkese merhaba, Asp.net timeout hataları yerine güzel bir mesaj vermek istiyorum .örneğin gridview doldururken site timeouta düşüyor hata mesajı yerine farklı bir mesaj vermek istiyorum bunu nasıl yapablirim yardımcı olursanız çok sevinirim

soruldu: 05 Ara '13, 04:40

c3434's gravatar image

c3434
199232632
cevap kabul oranı: 50%


Gridview için veritabanından veri çektiğiniz kod bloğunu try-catch içerisinde yazıp bir label a bu mesajı yazdırabilirsiniz, örneğin;

try
{
   // grid view için çalışan SQL kodları
}    
catch (SqlException ex)
{
    if (ex.Number == -2) {
        Label.Text = "Timeout occurred";
    }
}
permanent link

cevaplandı: 05 Ara '13, 05:00

AliR%C4%B1za%20Ad%C4%B1yah%C5%9Fi's gravatar image

AliRıza Adıyahşi ♦
7.9k146288
cevap kabul oranı: 44%

öncelikle cevabınız için teşekkürler.ex.number==-2 demişsiniz neden -2 eşitlediniz sorabilir miyim?

(05 Ara '13, 05:04) c3434 c3434's gravatar image
1

-2 SqlExcepsiton, hata listesi içerisindeki, TimeOutException ın hata kodu. Aksi taktirde, SqlException nesnesi içerisindeki innerException ları tek tek dolaşmanız gerekecektir.

(05 Ara '13, 05:07) AliRıza Adıyahşi ♦ AliR%C4%B1za%20Ad%C4%B1yah%C5%9Fi's gravatar image

teşekkürler aliriza bey son bir sorum da var şimdi bazen sayfaya girdiğimizde de time outa düşüyor bunu tüm sistem için time outa düşen sayfalarda bir mesaj vermek için nasıl bir yol izlenebilir.

(05 Ara '13, 05:17) c3434 c3434's gravatar image
1

Birçok sayfada TimeOut a düşmesi sistemin çok büyük bir hatasıdır. Veritabanınıza ulaşmakta birçok yerde bu sıkıntı varsa, ya timeout süresi çok düşük ya da performans sıkıntınız vardır. Bu hataları yakalamak için veritabanı işlemleri yaptığınız her kod satırında, try-catch yapmalısınız.

(05 Ara '13, 05:22) AliRıza Adıyahşi ♦ AliR%C4%B1za%20Ad%C4%B1yah%C5%9Fi's gravatar image

time süreleri uzun aslında ama sisteme büyük olduğu için performans ı düşük baya .try -catch bir zararı yok mu acaba?galiba timeouttan kurtulmanın tek yolu try-catch kullanmaktır.

(05 Ara '13, 05:28) c3434 c3434's gravatar image

Try-catch blokları, sadece timeoutlar için değil aslında, kod bloklarınız içerisinde gerekli gördüğünüz, özelleştirmek istediğiniz tüm kod blokları için kullanmalısınız. hatta, kod bloklarınızı try-catch içerisinde yazmaya alışmalısınız. Özellikle, kod hatalarını web tarafında görmek istemiyorsanız.

(05 Ara '13, 05:30) AliRıza Adıyahşi ♦ AliR%C4%B1za%20Ad%C4%B1yah%C5%9Fi's gravatar image

Try-catch blokları çok iyimiş ya tam aradığım şey çok teşekkür ederim.

(05 Ara '13, 05:43) c3434 c3434's gravatar image
7 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor hepsini göster

Merhabalar benim timeout ile ilgili bir sıkıntım var şimdi timeout süresini nasıl belirliyoruz.web.config te tanımlanmış ama değeri düşürüp işlem yapmak istiyorum ama düşürdüğüm zaman da sayfa timeouta düşmüyor bunun için bir öneriniz var mı acaba?

permanent link

cevaplandı: 05 Ara '13, 06:21

salih's gravatar image

salih
0113
cevap kabul oranı: 0%

bunu web.config te <sessionstate> bloğunda bulabilirsin yalnış değilsem.

(05 Ara '13, 06:49) c3434 c3434's gravatar image

Timeout derken, session için mi yoksa sql den sorgu cekerken mi? sqlden veri cekerken command.CommandTimeout = 1; şeklinde ayarlayabilirsiniz.

(05 Ara '13, 08:25) AliRıza Adıyahşi ♦ AliR%C4%B1za%20Ad%C4%B1yah%C5%9Fi's gravatar image

Şöyle ki: Şimdi siteyi açtığımızda fare dönüyor dönüyor sonunda time outa düşüyor.Bide sql sorgusunda command.CommandTimeout = 1 bu kodu yazdığımmda bir dk sonra timeouta düşmüyor acaba sistemden default time değeri mi alıyor?bu konuda ne yapabiliriz acaba teşekkürler

(06 Ara '13, 00:37) salih salih's gravatar image

oradaki 1 saniye cinsinden, 1 dk için 60 olmalı.

(06 Ara '13, 01:20) AliRıza Adıyahşi ♦ AliR%C4%B1za%20Ad%C4%B1yah%C5%9Fi's gravatar image
Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×158
×4
×2

Soruldu: 05 Ara '13, 04:40

Görüntüleme: 838 kez

Son güncelleme: 06 Ara '13, 01:20

powered by BitNami OSQA