Merhabalar.

Java ve mysql kullanarak kutuphane otomasyon sistemi yazıyorum.Bu benim ilk projem.

Uygulamayı yazdım fakat takıldıgım bir nokta var.

Kisinin iade etmedigi kitaplar icin borc hesaplamasi yaptırıyorum fakat kutuphane gorevlisinin elle hesapla butonuna basması gerekiyor. Bunun iade suresi gecmis bir kitabın program tarafından otomatik olarak hesaplanmasini ve kisinin veritabanındaki tablosundaki borc alanına otomatik olarak kaydetmesini ve kisinin mail adresine otomatik olarak "borcunuz şu kadar lutfen kitabı iade ediniz" seklinde bir mail atmasini istiyorum.

Mail clasınıda yazdım fakat kutuphane gorevlisinin elle mail gonder butonuna basması gerekiyor.

Bu işlemlerin yazılım tarafında otomatik olarak yapılmasını saglamak istiyorum. Bunu nasıl yaparım simdiden tesekkurler.

soruldu: 14 Şub '14, 07:53

letsbiliselim's gravatar image

letsbiliselim
56447
cevap kabul oranı: 0%


Observer pattern'i arastirmani oneririm. bu implementasyonu kendin de kodlayabilirsin, ya da guava gibi hazir kodlanmis kutuphanelerden birisini dogrudan projene ekleyip kullanabilirsin.

Tetikleyici olarak da belirli zaman araliklarinda bir calisacak Thread yapisi kurabilirsin. Her gun saat 10'da calisan geri kalan sure boyunca uyuyan bir Thread isini gorur.

Google'dan once incele, sonra takildigin yerde yardimci olabilirim.

permanent link

cevaplandı: 14 Şub '14, 09:46

MCY's gravatar image

MCY
1.1k2622
cevap kabul oranı: 16%

tesekkurler

(14 Şub '14, 16:38) letsbiliselim letsbiliselim's gravatar image

Üç Yolu var bence yukarıda arkadasın ifade ettiği şekilde uyu uyan 1 thread.sleep(),2 Timer ki timer ın iki tip var kısa aralıklarla ve uzun surelı connectionlarda hangısını secmen gerektıgını ıncelemen gerekıyor.Bır çeşidi bir onceki işlem devam ederse işlemin bitmesini bekliyor.İşlem bittiginde yeniden başlıyor,Diğeride ne olursa olsun vakit doldugunda onceki işlemi keserek yeni işlemi başlatıyor.Timer la thread arasında ki tek fark da yukarıda açıklamaya çalıştıklarım işte.3 Bir diğeride kendin saati karşılaştırarak yapabilrsin.

permanent link

cevaplandı: 17 Şub '14, 03:40

Numan's gravatar image

Numan
673101422
cevap kabul oranı: 6%

J2EE kullaniliyorsa EJB'lerin de kendi timer yapilari var, ya da Web Server'larin concurrency amacli kendi yonettikleri timer yapilari da var. Iki alternatif daha sundum :)

(17 Şub '14, 04:09) MCY MCY's gravatar image
Cevabınız
toggle preview

powered by BitNami OSQA