Salam,Ben jsp-de Update etmek istiyorum id-ye gore ama istiyorum ki her colona buton kimi tiklayib update ede bilim,yani tamamen id-ye gore istemirem,onu bilirem bilmedim fikrimi anlata bildim mi qaliba

soruldu: 09 May '14, 12:11

Yusuf's gravatar image

Yusuf
94253548
cevap kabul oranı: 0%

değiştirildi: 09 May '14, 12:24

Update işlemini kimin yaptığını mı takip etmek istiyorsun?

(13 May '14, 08:41) SaRPaRDa SaRPaRDa's gravatar image

Her butonun kime ait olduğunu bilmeniz için o satırdaki verinin unique bir özelliğini elinizde tutmanız gerekiyor. Bunu id yapmayın farklı bir şey yapın önemi yok. Id sadece çok bilindik bir unique özelliktir. ID yi göstermek istemiyorsanız, hash filan tutun, o da gereksiz mühendislik olur.

permanent link

cevaplandı: 09 May '14, 16:20

Turgay%20Can's gravatar image

Turgay Can
8.3k63798
cevap kabul oranı: 18%

təşəkkür ederim:buadan tam anlayamadimda,ben yani jsp-de update-i nasil yapsam daha iy olar?

(11 May '14, 08:49) Yusuf Yusuf's gravatar image
2

ver id yi gitsin :)

(11 May '14, 08:57) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image

ornek gotermek mumkundur ?

(11 May '14, 09:07) Yusuf Yusuf's gravatar image
1

datatable'ı nasıl oluşturuyorsun?

(11 May '14, 09:41) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image

mysql-de ypmiyim verileri jspdealmiwam,indi update isteyirem

(11 May '14, 10:07) Yusuf Yusuf's gravatar image

jsp sayfanda datatable'ı nasıl oluşturduğunu sordum. jquery datatable'mı yoksa jsf'nin datatable'ınımı kullanıyorsun yahut kendin dinamik html üretipmi oluşturuyorsun?

--Uyarı : Lütfen cevap değil, yorum olarak yazınız.

(11 May '14, 10:11) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image

kendim dinamik html olusturmusum

(13 May '14, 04:56) Yusuf Yusuf's gravatar image

O zaman aşağıdaki örnek sizin yapınıza uyuyor. ID'yi input hidden yada aşağıdaki gibi açık bir şekilde gösterip, query parameter olarak url'den elde edip, güncellemeyi yapabilirsiniz. jQuery ile yaparsanız daha şık olur ;) Parametreyi göstermeden işi javascript ile halledebilirsiniz.

(13 May '14, 06:14) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image
8 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor hepsini göster

"JSP CRUD" kelimeleriyle googleda aratırsan "insert update delete" işlemlerinin örneklerini bulabilirsin.

permanent link

cevaplandı: 13 May '14, 01:15

JavaDabaDu's gravatar image

JavaDabaDu
26224
cevap kabul oranı: 0%

Selamlar

Farzedelimki Urunler tabloasu için bir liste sayfan var ve bu sayfada butun urunlerı listeliyorsun. for each ile aldıgın her bir urunId yı formun action ozelliğinde barındırabilirsin. Ornek verecek Olursam

<form action="UrunDetail.jsp?urunId=<%=urun.getUrunId()%>" method="Post">
                    <input type="submit" name="update" value="update"/>
                </form>`

Yukarıda ki form orneginde bir sonraki detail sayfasına gittiğin zaman bir koşul ile gelen urunId null ise insert değil ise update yapabilirsin.Ancak burada eğer ıd null değilse database 'e bir select sorgusu cekerek ıd ye gore urunun bilgilerini update etmeden once alman gerekıyor.

permanent link

cevaplandı: 13 May '14, 09:57

Numan's gravatar image

Numan
673101422
cevap kabul oranı: 6%

Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×111
×8

Soruldu: 09 May '14, 12:11

Görüntüleme: 890 kez

Son güncelleme: 13 May '14, 09:57

powered by BitNami OSQA