Ben şimdi verileri girdim kaydettim Sonra listeyi veritanından "select tablom from Tablom as tablom" diyerek getirdim . Ama liste oluşurken en eski girilmiş veriden en eskiye doğru sıraladı. Yalnız ben bunu istemiyorum veritabanından en yeni insert edip kaydettiğim listemin başına gelsin istiyorum.

Yani 50 tane veritabanında satır var. en son girdiğim satır listeyi çağırdığımda browserın en tepesinde 1. sırada olmasını istiyorum

soruldu: 13 May '14, 06:04

gezegen's gravatar image

gezegen
25141617
cevap kabul oranı: 0%

Id otomatik mi artıyor? Kayıtlarınızda eklenme tarihi var mı? Yok sa bunlar olmadan mı sıralamak istiyorsunuz? Cevaplarda id ye göre sıralama soylenmiş ama siz id otomatik artan mı değil mi belirtmemissiniz. Diğer cevapta tarih alanı eklenmesi soylenmiş. Ama belki tarih alanına gerek kalmayacak, id kolonu otomatik artıyorsa. Yani sorunuz açık değil

(16 May '14, 06:54) AliRıza Adıyahşi ♦ AliR%C4%B1za%20Ad%C4%B1yah%C5%9Fi's gravatar image

Ayrıca "SQL SIRALAMA" diye aratsanız en azından sormaya bile gerek kalmayacak.

(16 May '14, 06:59) AliRıza Adıyahşi ♦ AliR%C4%B1za%20Ad%C4%B1yah%C5%9Fi's gravatar image

Tablona kayıt tarihini tutan bir field ekle.

Entity:

@Column(name = "INSERTDATE", nullable = false)
@Temporal(TemporalType.TIMESTAMP)
private Date insertDate;

Prepersist ile kayıt tarihi otomatik atmasını sağlayabilirsin:

@PrePersist
protected void onCreate() {
 insertDate = new Date();
}

Çağırırken tarih alanını desc edersen. İstediğin sırada alabilirsin.

permanent link

cevaplandı: 13 May '14, 08:17

SaRPaRDa's gravatar image

SaRPaRDa
5.0k213165
cevap kabul oranı: 27%

Bu şekilde bir timestamp için database de trigger yazmak daha verimli olur.

(16 May '14, 06:04) Dkyc Dkyc's gravatar image

Trigger, sizi kullandığınız veritabanına bağımlı hale getirmez mi?

(20 May '14, 01:39) SaRPaRDa SaRPaRDa's gravatar image

@OrderBy( "id DESC") id kolonun başına ekle işini görür diye düşünüyorum

permanent link

cevaplandı: 14 May '14, 14:31

kurtomerfaruk's gravatar image

kurtomerfaruk
1.3k222940
cevap kabul oranı: 30%

-1

otomatik sayı kolononuna göre büyükten küçüğe,sql ile sırayabilirsin

permanent link

cevaplandı: 13 May '14, 06:10

ismailkocacan's gravatar image

ismailkocacan
2.4k31733
cevap kabul oranı: 13%

Nasıl peki bir örnek varmı acaba

(13 May '14, 06:56) gezegen gezegen's gravatar image
Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×1,076
×281
×86

Soruldu: 13 May '14, 06:04

Görüntüleme: 741 kez

Son güncelleme: 20 May '14, 01:39

powered by BitNami OSQA