resim1

resim2

Kullanıcı Kayıt JFramesinde fotograf seç buttonunda kullandığım kod parçası

kullaniciKaydet_JFrame.btnFotografSecimi.addActionListener(new ActionListener() {
            @Override
            public void actionPerformed(ActionEvent arg0) {
            JFileChooser jChooser=new JFileChooser();
            int result=jChooser.showOpenDialog(null); 
            if(result==JFileChooser.APPROVE_OPTION){
                File file=jChooser.getSelectedFile();
                kullaniciKaydet_JFrame.label_6.setIcon(new ImageIcon(""+file));
                kullaniciKaydet_JFrame.label_7.setText(""+jChooser.getSelectedFile().getPath());
            }
            }
        });

Resimi seçtikten ve kaydet buttonuna tıkladıktan sonra JTableden seçilen kullanıcının fotografını sağ tarafa aktarması için kullandığım kod parçası

    musteriIslemleri_JFrame.musteriIslemleriTable.addMouseListener(new MouseAdapter() {
            @Override
            public void mouseClicked(MouseEvent event) {
            int satırNumarasi = musteriIslemleri_JFrame.musteriIslemleriTable.getSelectedRow();//Tablo'nun içinde seçileni bulacak
            musteriIslemleri_JFrame.lblNewLabel.setIcon(-------------------------------------);
            }
        });

Görmüş olduğunuz üzre veriler database'e kaydoluyor ancak tablodan seçim sonrası resim'i sağ tarafa hangi kod ile yazdıracağı mı bulamadım

soruldu: 24 Haz '14, 08:49

HakanKav%C3%A7in's gravatar image

HakanKavçin
286182024
cevap kabul oranı: 37%

değiştirildi: 24 Haz '14, 14:52

Turgay%20Can's gravatar image

Turgay Can
8.4k63799


Hücre içinde imaj olanlar için dinamik olarak ImageIcon component'ı yaratıp, onun içine path'i vermelisin.

Imajları sakladığın folder'ın absoulte path'ini static olarak yukarıda bir yerde tanımla eğer db'de full path'i tutuyorsan problem olacağını düşünmüyorum direkt ver.

JLabel label = new JLabel();
label.setIcon(new ImageIcon(getClass().getResource(**imajAdresi**)));

test etmedim, olumlu yada olumsuz bir geri bildirim yapınız lütfen. Olmazsa bir renderer component yazmak gerekebilir.

Her ihtimale karşı kaynakta basit bir component renderer örneği mevcut.

Kaynak

permanent link

cevaplandı: 24 Haz '14, 11:34

Turgay%20Can's gravatar image

Turgay Can
8.4k63799
cevap kabul oranı: 18%

değiştirildi: 24 Haz '14, 15:25

Kardeş anladığım kadarı ile kodladım ancak hata aldım

  int satirNumarasi = musteriIslemleri_JFrame.musteriIslemleriTable.getSelectedRow();
 String a=(String) musteriIslemleri_JFrame.musteriIslemleriTable.getModel().getValueAt(satirNumarasi, 7);
 musteriIslemleri_JFrame.lblNewLabel.setIcon(new ImageIcon(getClass().getResource(a)));
(24 Haz '14, 15:41) HakanKavçin HakanKav%C3%A7in's gravatar image
1

hata logunu ve hangi aksiyonu hangi durumda aldığını belirtmezsen :) yapacak bir şey yok. Sen kendini ne kadar iyi ifade edersen, o kadar çok yardım alabilirsin.

Ek olarak java'da kendinizi geliştiriyorsanız ve hayatınızı java geliştirici olarak kazanmayı planlıyorsanız. tavsiyem core java ve sonrasında ee teknolojileri ile uğraşmanız. ileride iş bulmanızda size daha çok faydalı olacaktır.

(24 Haz '14, 15:54) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image

Haklısınız hatanın nerede oldugunu yazmam gerekiyordu hatayı mouseClicked aksiyonunda alıyorum

  musteriIslemleri_JFrame.lblNewLabel.setIcon(new ImageIcon(getClass().getResource(a)));

satırında hata var Console kısmında yazan yer:

 control.MusteriIslemleri_Kontrol$2.mouseClicked(MusteriIslemleri_Kontrol.java:69)

bir kaç güne EE ye geçmeyi planlıyorum ancak sadece iki sorunum var :) bir bu birde foreing key. Çekirdek Java ile 6 aydan fazla bir süre uğraştım :)

(24 Haz '14, 16:02) HakanKavçin HakanKav%C3%A7in's gravatar image
1

core java : java se diğer deyimiyle konsol tarafı

exception nerede?

kodu try catch içine alıp exception'ı printStackTrace ile yazdırırmısın.

(24 Haz '14, 16:15) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image

http://www.btsoru.com/upfiles/cats_3.jpg fotograf olarak console kısmı var hata bu :) satırda sorun var diyor

at control.MusteriIslemleri_Kontrol$2.mouseClicked(MusteriIslemleri_Kontrol.java:69)

ki bu satırda

 musteriIslemleri_JFrame.lblNewLabel.setIcon(new ImageIcon(getClass().getResource(a)));

Oluyor.

(24 Haz '14, 16:18) HakanKavçin HakanKav%C3%A7in's gravatar image
1

null pointer fırlatıyor. a değerin yada musteriIslemleri_JFrame ,lblNewLabel yada bu iki objenden biri null.

debug et kontrol et hangi objen null değer alıyor.

(24 Haz '14, 16:20) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image

Hiç anlam veremedim http://www.btsoru.com/upfiles/cats_4.jpg tam scopeden çıkınca exceptions veriyorlblNewLabel'e belki çözülür diye setter ve getter ile ulaştım hata yine aynı

(24 Haz '14, 16:35) HakanKavçin HakanKav%C3%A7in's gravatar image
1

try içine debug girdiğinde nesnelere teker teker bak. benden bu kadar gerisi sende.

(24 Haz '14, 16:40) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image
8 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor hepsini göster

Burdaki linkde sualiniza uyqun bir uygulama vardir http://www.share.az/ppokc50vjztk/Photo-I-O.rar.html

permanent link

cevaplandı: 25 Haz '14, 00:15

vasif206's gravatar image

vasif206
1
cevap kabul oranı: 0%

Teşekkürler kodu inceledim ancak bu işlemi Kullanıcı Kayıt'ta yapıyorum :) Amacım kullanıcı kayıtta kaydettiğim verileri,

Musteri Islemlerindeki JTableye mouseClicked oalyında resimin sağ tarafta çıkması.

(25 Haz '14, 02:51) HakanKavçin HakanKav%C3%A7in's gravatar image
Cevabınız
toggle preview

powered by BitNami OSQA