Merhaba

MVC uygulamamı EF Code First kullanarak yapmaya çalışıyorum.Modelleri oluşturdum.Context ve initiliazer dosyası oluşturdum webconfige gereken ayarları ekledim fakat uygulamayı build ettiğimde CodeFirst veritabanı oluşturmaya çalışmıyor.Nerede hata yapıyorum?Yardım ederseniz çok sevinirim daha işin başında tıkandım.

Projemde Context dosyam:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Web;
using System.Data.Entity;
using MonatGuvenirBlog.Models;
using System.Data.Entity.ModelConfiguration.Conventions;

namespace MonatGuvenirBlog.DAL
{
    public class MonatBlogContext : DbContext
    {
        public MonatBlogContext() : base("MonatBlogContext")
        {
        }

        public DbSet<Etiket> Etikets { get; set; }
        public DbSet<Kategori> Kategoris { get; set; }
        public DbSet<Makale> Makales { get; set; }
        public DbSet<Yorum> Yorums { get; set; }

        protected override void OnModelCreating(DbModelBuilder modelBuilder)
        {
            modelBuilder.Conventions.Remove<PluralizingTableNameConvention>();
        }
    }
}

Initiliazer dosyam:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Web;
using System.Data.Entity;
using MonatGuvenirBlog.Models;

namespace MonatGuvenirBlog.DAL
{
 public class MonatBlogInitializer : System.Data.Entity.DropCreateDatabaseAlways<MonatBlogContext>
 {
 protected override void Seed(MonatBlogContext context)
 {

//Burası önemsiz
}
}
}

Webconfig dosyasına aşağıdaki gibi ekleme yaptım

<connectionStrings>
    <add name="MonatBlogContext" connectionString="Data Source=.;Initial Catalog=MonatGuvenirBlog1;Integrated Security=SSPI;" providerName="System.Data.SqlClient" />
  </connectionStrings>
  <appSettings>
    <add key="webpages:Version" value="3.0.0.0" />
    <add key="webpages:Enabled" value="false" />
    <add key="ClientValidationEnabled" value="true" />
    <add key="UnobtrusiveJavaScriptEnabled" value="true" />
  </appSettings>

ve

<entityFramework>
    <contexts>
      <context type="MonatGuvenirBlog.DAL.MonatBlogContext, MonatGuvenirBlog">
        <databaseInitializer type="MonatGuvenirBlog.DAL.MonatBlogInitializer, MonatGuvenirBlog" />
      </context>
    </contexts>
    <defaultConnectionFactory type="System.Data.Entity.Infrastructure.LocalDbConnectionFactory, EntityFramework">
      <parameters>
        <parameter value="mssqllocaldb" />
      </parameters>
    </defaultConnectionFactory>
    <providers>
      <provider invariantName="System.Data.SqlClient" type="System.Data.Entity.SqlServer.SqlProviderServices, EntityFramework.SqlServer" />
    </providers>
  </entityFramework>

soruldu: 06 Oca '15, 08:48

juanov's gravatar image

juanov
455465555
cevap kabul oranı: 33%

değiştirildi: 06 Oca '15, 08:54

ne hata alıyorsun onu yollayabilir misin. İlk bakışta connection string den kaynaklanıyor gibi geliyor bana. Örnek conncection string gibi şifreyle bağlanmayı deneyebilir misin."Data Source=pcName;Initial Catalog=MonatGuvenirBlog1;User Id=kullanici_adi;Password=parola"

(06 Oca '15, 08:59) Müslüm ÖZTÜRK M%C3%BCsl%C3%BCm%20%C3%96ZT%C3%9CRK's gravatar image

Müslüm bey projeyi oluştururken "No Authentication" seçeneğini seçtiğim için kullanıcı adı ve şifre istenmiyor olabilir.Benim kullandığım string ile veritabanı oluşturulmadığı için Server Explorerdan erişmek istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum.

Cannot open database "MonatGuvenirBlog1" requested by the login. The login failed. Login failed for user 'Monat\Monatt'.

Stringi sizin dediğiniz gibi değiştirince veritabanına erişmeye dahi çalışmadı.Veritabanı açısından hiçbir işlem gerçekleşmedi.Sonuç olarak başka birşey eksik gibi.

(06 Oca '15, 09:25) juanov juanov's gravatar image

"Müslüm bey projeyi oluştururken "No Authentication" seçeneğini seçtiğim için kullanıcı adı ve şifre istenmiyor olabilir" bunun veri tabanı kullanıcı adı ve şifresi ile alakası yok. Bu tamamen veritabanından farklı bir konu. sql server yüklü mü? sql server ın hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? Management studio yüklü mü? yüklü ise sql server da manuel olarak hiç veritabanı oluşturdunuz mu? ya da sql server kurarken bi kullanıcı tanımladınız mı? Şu an sizin tek sorununuz sql servera baglanamıyorsunuz. Önce manuel olarak bir sql server a baglanmayı deneyin.

(07 Oca '15, 01:29) AliRıza Adıyahşi ♦ AliR%C4%B1za%20Ad%C4%B1yah%C5%9Fi's gravatar image

++ eğer sql server kurarken bir ayar yapmadıysanız "Integrated Security=true;" olarak bağlanmayı deneyin.

(07 Oca '15, 01:30) AliRıza Adıyahşi ♦ AliR%C4%B1za%20Ad%C4%B1yah%C5%9Fi's gravatar image

AliRıza bey sql server 2008 kurulu, management studio yüklü.Projeyi build ettiğimde Cannot open database "MonatGuvenirBlog1" requested by the login. The login failed. Login failed for user 'Monat\Monatt'. hatasını veriyor.Management Studioya girip bakıyorum veritabanı oluşturulmamış.Veritabanı olmadığı için o hatayı almam normal ama o veritabanı niye ouşmuyor onu hala anlayamadım. Bu arada "true" olayını denedim sonuç aynı.

(08 Oca '15, 09:29) juanov juanov's gravatar image
Bu soruya ilk cevap veren sen ol!
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×81
×18
×5

Soruldu: 06 Oca '15, 08:48

Görüntüleme: 1,247 kez

Son güncelleme: 08 Oca '15, 09:29

powered by BitNami OSQA