nasıl yapılır? internette profesyonel olarak gösterilen bi çok döküman video gibi şeyler varda amatörce çalışanlar için birşey yok.. en kısa yöntemiyle fancybox veya wowslider gibi ücretsiz slider programlarını kullanarak resim efekti saglayabilyorum; Fakat onlar her bi resim üzerine aynı kodu yazdırarak oluyor ben dinamik olarak veritabanından nasıl getirteceğim? Eval kulllanarak veritabanından resmi ve başlıgı getirtebiliyorum fakat bu seferde program .js .stlye olaylarını çalıştıramıyorum acces.mdb içindeki resimler geliyor fakat .aspx e alta alta sıralanıyor yani haber manşeti gibi bi olaya nasıl döndürebiliriz ?

soruldu: 09 Oca '15, 17:27

karacas's gravatar image

karacas
31557
cevap kabul oranı: 0%

db'den çektiğin kayıtları sayfada neye bind ediyosun ?javascript'ler çalışırken bir hata alıyor musun ?

(09 Oca '15, 17:41) obassullu obassullu's gravatar image

Datalist ve repater kullanıyordum. ıtemtemplate içinden div içine #eval yazarak çektiriyorum bunu ilk başta hazır veritabanı kullandım datasourcedeki metinle evala yazdığım metin eş şekilde yazdım efekt olmadı .. Sonra kendim kodla dataliste eklettirdim fakat sonuç 2sindede aynı resimler yazılar alt alta geliyor yani ama istedigim efektli geçiş olayları çalıştıramadım. not: Acemiyim detaylı bi şekilde yazabilirseniz sevinirim :)

(09 Oca '15, 18:18) karacas karacas's gravatar image

yazmış olduğun kodu paylaşırsan üstünden konuşarak gidebiliriz.

(10 Oca '15, 06:23) obassullu obassullu's gravatar image

Şöyle bir yol izleyebilirsin.Diyelim resim galerisini oluşturan html kodları statik olarak aşağıdaki gibi olsun.

<a class="fancybox" rel="gallery1" href="http://farm8.staticflickr.com/7488/15926854726_a9230180ea_b.jpg" title="Arboleda... (toalafoto)">
    <img src="http://farm8.staticflickr.com/7488/15926854726_a9230180ea_m.jpg" alt="" />
</a>
<a class="fancybox" rel="gallery1" href="http://farm8.staticflickr.com/7404/12868632153_b0a5718c22_b.jpg" title="The cold morning (Raimondas Ka.)">
    <img src="http://farm8.staticflickr.com/7404/12868632153_b0a5718c22_m.jpg" alt="" />
</a>
<a class="fancybox" rel="gallery1" href="http://farm4.staticflickr.com/3864/14420515212_9999c800b4_b.jpg" title="Pandora (photon tamer)">
    <img src="http://farm4.staticflickr.com/3864/14420515212_9999c800b4_m.jpg" alt="" />
</a>
<a class="fancybox" rel="gallery1" href="http://farm6.staticflickr.com/5584/15276294205_5a7ffe793c_b.jpg" title="Silhouettes (una cierta mirada)">
    <img src="http://farm6.staticflickr.com/5584/15276294205_5a7ffe793c_m.jpg" alt="" />
</a>

Sen bunu kendin dinamik yapıda yapmak istersen şöyle bir yol izlersin.Bir tane method yaparsın ve bu method sana string döner.StringBuilder ile yukardaki html kodlarını db'den çekeceğin kayıtlara göre dinamik yapıya dönüştürebilirsin.Db'den gelen kayıtların DataSet içinde olduğunu varsayıyorum.

public string ResimGaleri()
{
        DataSet ds = DbDenGelenResimBilgisi();
        StringBuilder sb = new StringBuilder();
        for (int i = 0; i < ds.Tables[0].Rows.Count; i++)
        {

            sb.AppendFormat("<a class='fancybox' rel='gallery1' href='{0}' title={1}>", ds.Tables[0].Rows[i]["RESIMPATH"], ds.Tables[0].Rows[i]["RESIMTITLE"]);
            sb.AppendFormat("<img src='{0}'/></a>", ds.Tables[0].Rows[i]["RESIMPATH"]);
        }
        return sb.ToString();
}

Sonrada sayfana bir Literal kontrolünün koy.

<asp:Literal id="ltGaleri" runat="server"/>

Sayfa arkasında da bu yazmış olduğun methodu Literalin text özelliğine set et.

ltGaleri.Text = ResimGaleri();

Umarım istediğin şeyi doğru anlamışımdır.

permanent link

cevaplandı: 09 Oca '15, 18:06

obassullu's gravatar image

obassullu
52616
cevap kabul oranı: 36%

değiştirildi: 09 Oca '15, 18:16

Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×158

Soruldu: 09 Oca '15, 17:27

Görüntüleme: 759 kez

Son güncelleme: 10 Oca '15, 06:23

powered by BitNami OSQA