C de kullanıcı adi platformu gibi bisey yazacagim

char ad='code'; char ad2[20]; scanf("%s",ad2);

ad la ad2 nasıl karsilastira bilirim code yazinca onaylıcak yani

soruldu: 19 Şub '15, 07:29

engineers's gravatar image

engineers
356517091
cevap kabul oranı: 23%


strcmp() kullanabilirsin.

donen deger int tipindedir

0 => esittirler

negatif => ilk parametredeki kucuktur

pozitif => ilk parametredeki buyuktur

if( strcmp( ad, ad2 ) == 0 ){
   //onayla
}

gibi

permanent link

cevaplandı: 19 Şub '15, 09:20

tafali's gravatar image

tafali
4593412
cevap kabul oranı: 12%

Tesekkurler :)

(19 Şub '15, 15:41) engineers engineers's gravatar image
Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×4

Soruldu: 19 Şub '15, 07:29

Görüntüleme: 388 kez

Son güncelleme: 19 Şub '15, 15:41

powered by BitNami OSQA