Javada Mysql veritabanını kullanarak Kullanıcı Girişini nasıl yaptırabilirim?

soruldu: 24 May '15, 07:07

hilalsaim's gravatar image

hilalsaim
211141619
cevap kabul oranı: 0%

kapatıldı: 05 Şub, 19:51

1

Soru çok yalın olmuş galiba biraz detay verir misiniz? Kullandığınız teknolojiler vs...

(24 May '15, 07:21) kurtomerfaruk kurtomerfaruk's gravatar image
1

kullanici tablom var o tablodan kontrol yapıp giriş yapmasını istiyorum.Ama internetten hiç örnek bulamadımm hep statik tanımlanmıi giriş var.

(24 May '15, 08:06) hilalsaim hilalsaim's gravatar image
1

web mi desktop mı jsp mi jsf mi bu tür detay verseniz daha faydalı olur diye düşünüyorum.

(24 May '15, 10:23) kurtomerfaruk kurtomerfaruk's gravatar image
1

desktop olucak.Elinizde örnek proje felan var mı?

(24 May '15, 14:12) hilalsaim hilalsaim's gravatar image

Bu soru 05 Şub, 19:51 hilalsaim tarafından "Bu soru daha önce soruldu" gerekçesiyle kapatıldı.


//kullanıcıdan değerleri al (kullanici adi ve sifre):

...

//db driver, path vs değişkenleri tanımla:

    String path = "com.mysql.jdbc.Driver";
    String url = "jdbc:mysql://localhost:3306/db_name_yaz";
    String root = "root";
    String password = "root"; //bende sifre root, sende farklıysa kendi sifreni yaz.

//db ye bağlan: //(kadi ve sifre yazan yerler kullanıcıdan alınan değerler. db'ndeki alanlarla eslestir.)

        try {
        Class.forName(path);
        Connection conn = DriverManager.getConnection(url, root, password);
        Statement stmt = conn.createStatement();
        String sql = "select * from uyeler where uyekadi = '"+kadi+"' and uyesifre = '"+sifre+"'";
        ResultSet rs = stmt.executeQuery(sql);
        if(rs.next()){
          //giris basariliysa sayfaya yonlendir.
            }else{
            //kadi ve sifre yanlissa uyarı ver ya da baska bir sayfaya yonlendir.
        }
    } catch (Exception e) {
        e.printStackTrace();
    }

Temel olarak bu şekilde yazılmış bir kod parçası işini görecektir. İyi çalışmalar.
permanent link

cevaplandı: 24 May '15, 16:49

emrecan-oztas's gravatar image

emrecan-oztas
4.1k62146
cevap kabul oranı: 23%

Servlet JSP kullanarak bir örnek yapmıştım , aynı örneğin PHP versiyonuda mevcut.ekran görüntüleriyle aşağıdaki linkte mevcut. Ek olarak aynı kullanıcı giriş sayfası için yetkili/kullanıcı ekleme silme güncelleme işlemleri yapabileceğin bir liste geliyor. http://kustemura.blogspot.com.tr/2015/07/giris-sayfas-ve-crud-paneli-servlet-jsp.html

Kodlar burada , https://github.com/alicankustemur

permanent link

cevaplandı: 09 Tem '15, 03:31

alicankustemur's gravatar image

alicankustemur
71348
cevap kabul oranı: 20%

değiştirildi: 01 Eki '15, 16:21

powered by BitNami OSQA