merhaba arkadaşlar asp.net te gridview veriler yüklüyorum ve 1000 nin üstünde kayıt olduğu için sayfalama yapıyorum fakat performans açısından sayfalama tüm sayfların içini yüklemek istemiyorum örneğin gridviewde 60 kayıt olsun ve 20 kayıttan bir sayfalama olsun girdiğim sayflama ya ait kayıtlar yüklensin diğer safylar yüklenmsin ama sayfa sayısıda görünsün bu işlemi nasıl yapabilirim? teşekkürler

soruldu: 25 Haz '15, 06:24

aspci's gravatar image

aspci
759404757
cevap kabul oranı: 25%


Asp.net 4.5 ile gridview e sayfalama ilgili yeni özellikler geldi.

AllowCustomPaging="True"  PageSize="20" AllowPaging="True" 
OnPageIndexChanging="grdData_OnPageIndexChanging"

AllowCustomPaging özelliğini aktif edince VirtualItemCount özelliğinin çalışır duruma gelecektir

 grdData.PageIndex = 5; //aktif sayfa
 grdData.VirtualItemCount = 1161; // toplam kayıt sayısı bu değer count(*) sorgusu ile dbden bulunacak
 grdData.DataSource = data; // Db den çekilen 20 kayıt
 grdData.DataBind();

Listelenecek kayıtları dbden çekerken 20 şer 20 şer çekilir.

İyi çalışmalar

permanent link

cevaplandı: 25 Haz '15, 08:54

M%C3%BCsl%C3%BCm%20%C3%96ZT%C3%9CRK's gravatar image

Müslüm ÖZTÜRK
10.6k103690
cevap kabul oranı: 28%

Selam <assemblies> <add assembly="System.Design, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A"/>... </assemblies> versiyon galiba 4.0 ondan dolayı yönteminizi uygulaadım olmadı

(25 Haz '15, 09:19) aspci aspci's gravatar image

Solution Explorer da , Projenin üzerine sağtık/Properties açılan ekranda Application sekmesindeki Target Framework 4.5 olmalı. Ayrıca gridview de VirtualItemCount özelliği var ise versiyonunuz destekliyor demektir. Bir yerde bir hata yapıyorsunuz demektir.

(25 Haz '15, 09:29) Müslüm ÖZTÜRK M%C3%BCsl%C3%BCm%20%C3%96ZT%C3%9CRK's gravatar image

yok hayır hocam Target Framework 4.0 dır

(25 Haz '15, 09:46) aspci aspci's gravatar image
1

Dotnet 4.5 kurup projeni 4.5 e taşıman sorun olur mu senin için. Eger olmaz ise böyle yap. Eğer sorun olursa yeni bir kontrol yazmak gerekecek. Suan için aklima devexpress in grid i geliyor ama o o da aşırı pahalı.

(25 Haz '15, 11:10) Müslüm ÖZTÜRK M%C3%BCsl%C3%BCm%20%C3%96ZT%C3%9CRK's gravatar image
1

Bence datagrid yerine kendin bir tablo oluştur. Bir kereye mahsus sayfalama yazmak zorunda kalırsın ve her sayfalama işleminde o modülü kullanabilirsin.

(26 Haz '15, 03:43) Purecoder Purecoder's gravatar image

@Purecoder bir örnek verirseniz çok iyi olur

(26 Haz '15, 09:31) aspci aspci's gravatar image
6 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor hepsini göster

Müslim hocam alt text

permanent link

cevaplandı: 25 Haz '15, 10:15

aspci's gravatar image

aspci
759404757
cevap kabul oranı: 25%

değiştirildi: 25 Haz '15, 10:16

Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×238
×158
×1

Soruldu: 25 Haz '15, 06:24

Görüntüleme: 461 kez

Son güncelleme: 26 Haz '15, 09:31

powered by BitNami OSQA