iyi günler...

Bir sorunla karşılaştım ve internetten ne kadar araştırdıysamda bir cevap sonuç alamadım . Lütfen bakarmısınız ? sorun şu :

java ee ye yeni geçtim ve tomcat programını yüklemem gerekti bende internetten izlediğim videolar yardımıyla programı eclipseye entegre ettim ... ve eclipseden tomcat programı start edip tarayıcımdan localhost:8080 yazınca ekran geliyor çok normal bi şekilde çalışıyor ama yazdığım projeyi run on server diyip tomcat üzerinden çalıştırınca 404 found hatası alıyorum tomcat eclipsemdeki projeyi görmüyor ne yapmam lazım ?

soruldu: 20 Şub, 20:51

Qmer05's gravatar image

Qmer05
13041231
cevap kabul oranı: 0%


Java EE = EJB + Servlet(web varsa)

EJB container'ı için application server kullanmalısınız (TomEE, GlassFish, WebLogic, IBM WebSphere, JONAS gibi gibi..)

Tomcat sadece servlet container'ı destekler.

permanent link

cevaplandı: 21 Şub, 06:11

Turgay%20Can's gravatar image

Turgay Can
8.3k63798
cevap kabul oranı: 18%

değiştirildi: 21 Şub, 06:12

Sorunu buldum sanırım Bulduğum sorun : Proje isimlerinde türkçe harfler kullanmadığım için program sıkıntı yaratıyor ? Şuan proje çalışıyor ama misal Projenin ismi Servletsler ise ve içinde merhaba diye bir servlets sınıfı koydum... localhost:8080/Servletsler => yazınca yani proje ismini direk yazınca yine 404 found hatası alıyorum ama misal localhost:8080/Servletsler/merhaba => yazınca yani urlye proje içindeki servlets sınıfını koyunca problem yok sizce bu normal mi ?

(21 Şub, 08:35) Qmer05 Qmer05's gravatar image

context path'i ayarlamalısınız yada welcome url'i web.xml içinden.. JavaEE yazınca EJB yazdığınızı düşündüm.

(21 Şub, 12:11) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image

bende dynamic web projesi içinde servlet sınıfını tomcat ile çalıştırmaya uğraşıyorum ama 404 found hatasıyla karşı karşıyayım problem dynamic web projemin içindeki web.xml'de olabilir mi ? hiç dokunmadım ama belki bi ayar gerekiyordur ?

permanent link

cevaplandı: 21 Şub, 07:53

Qmer05's gravatar image

Qmer05
13041231
cevap kabul oranı: 0%

web.xml içerisinde servlet-mapping tanımlamalarınızı yaptınız mı?

<servlet-mapping>
    <servlet-name>MerhabaServlet</servlet-name>
    <url-pattern></url-pattern>
</servlet-mapping>
<servlet-mapping>
    <servlet-name>DigerServlet</servlet-name>
    <url-pattern>/diger</url-pattern>
</servlet-mapping>

localhost:8080/proje-ismi şeklinde yazınca, gelecek olan varsayılan servlet olarak MerhabaServlet isimli servlet ise servlet-mapping içerisinde url-pattern tanımlaması boş olmalı.

permanent link

cevaplandı: 23 Şub, 02:49

mews's gravatar image

mews
5753714
cevap kabul oranı: 20%

Sorunu çözdüm hata benden kaynaklı yaptığım hatayı söylemeye utanıyorum.(Proje isminde türkçe harfler kullanmışım)

(23 Şub, 07:34) Qmer05 Qmer05's gravatar image
Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×111
×47

Soruldu: 20 Şub, 20:51

Görüntüleme: 339 kez

Son güncelleme: 23 Şub, 07:34

powered by BitNami OSQA