Herkese Merhabalar,

arkadaslar JavaFX ile yazmaya calistigim ufak bir projem var. Yapmak istedigim, tablodan CINCE karakterleri alip, editleyip, sonra bir temp_tablosuna kaydetmek.

Projemde MySQL de kayitli bazi kayitlari alip TableView de gösteriyorum (bkz.asagidaki resim)

alt text Dikkat: Resimdede görüldügü gibi, CINCE karakterleri olmasi gerektigi gibi gösteriyor.

Daha sonra verileri düzenledikten / degistirtikten sonra tekrar MySQL e kaydetmek istiyorum (farkli bir temp tablosuna).

Bunun icin asagidaki CREATE i kullaniyorum;

public static void createTempMenue() throws SQLException {
        Statement stmt = null;
        String createTable = "CREATE TABLE menu_erkan (" +
                " Menue INT(5) NOT NULL," +
                " ShortCut VARCHAR(5) NULL DEFAULT ''," +
                " Text_D VARCHAR(50) NULL DEFAULT ''," +
                " Text_C VARCHAR(50) NULL DEFAULT ''," +
                " Preis1 DOUBLE(10,2) NULL DEFAULT '0.00'," +
                " Preis2 DOUBLE(10,2) NULL DEFAULT '0.00'," +
                " Preis3 DOUBLE(10,2) NULL DEFAULT '0.00'," +
                " Preis4 DOUBLE(10,2) NULL DEFAULT '0.00'," +
                " Preis5 DOUBLE(10,2) NULL DEFAULT '0.00'," +
                " Preis6 DOUBLE(10,2) NULL DEFAULT '0.00'," +
                " Bon_D VARCHAR(50) NULL DEFAULT ''," +
                " Bon_C VARCHAR(50) NULL DEFAULT ''," +
                " Sort INT(2) NULL DEFAULT '0'," +
                " Gruppe VARCHAR(3) NULL DEFAULT ''," +
                " Aktiv INT(1) NULL DEFAULT '0'," +
                " PRIMARY KEY (Menue)" +
                " )" +
                " COLLATE='utf8_general_ci'" +
                "ENGINE=InnoDB;";
        try {
            /*** DROP ***/
            stmt = conn.createStatement();
            stmt.executeUpdate(createTable);
        } catch (SQLException e) {
            e.printStackTrace();
            Controller.tblLogs.appendText(e + "\\n");
        }
    }

Daha sonra INSERT yaparken kullandigim fonksiyon asagidaki adresde: http://paste.ubuntu.com/15579741/

INSERT esnasinda hem DEBUG yaparsam hemde IntelliJ altinda console yazdirirsam, CINCE karakterler düzgün bir sekilde gösteriliyor. (bkz. asagidaki resim)

alt text

Buraya kadar hersey normal ve olmasi gerektigi gibi.

Fakat asil sorunum, herhangi bir Editor ile mysql e baglanip kontrol ettigimde bütün CINCE karakterler SORU ISARETI seklinde (bkz. asagidaki resim)

alt text

Kullandigim araclar; - Ubuntu 15, - MardiaDB 10 (XAMMP komplet paketinin icindeki) - IntelliJ 2016.1 Community Edition - mysql-connector-java-5.1.38

JDBC ile kullandigim STRING;

private  final String DB_DRIVER = "com.mysql.jdbc.Driver";
private  final String DB_CONNECTION = "jdbc:mysql://" + Controller.serverIP2 + ":3306/kasse_sql";
private  final String DB_USER = "erkan";
private  final String DB_PASSWORD = "erkan";

Sorum söyle; Verileri okurken Cince karakterleri düzgün okuyorum, gösterirken TAbleView de düzgün söteriyorum, IntelliJ altinda hem debug hemde consolda Cince karakterler düzgün bir sekilde göstermesine ragmen, Insert esnasinda neden bu cince karakterler yerine SORU isareti cikiyor olabilir?

Her türlü fikir icin simdiden tesekkürler.

Erkan Kaplan

soruldu: 01 Nis, 15:11

kaplanerkan's gravatar image

kaplanerkan
1031613
cevap kabul oranı: 0%


Bir de aşağıdaki satırı düzenletip tekrar deneyebilir misin?

DB_CONNECTION = "jdbc:mysql://" + Controller.serverIP2 + ":3306/kasse_sql?useUnicode=true&characterEncoding=utf-8";
permanent link

cevaplandı: 01 Nis, 17:21

emrecan-oztas's gravatar image

emrecan-oztas
4.1k62146
cevap kabul oranı: 23%

Connect String i tavsiyeniz dogrultusunda düzeltince INSERT sorunsuzca bütün karakterleri oldugu gibi kaydediyor.

Tesekkürler.

alt text

(02 Nis, 03:11) kaplanerkan kaplanerkan's gravatar image

bağlandığın editörle alakalı gibi geliyor bana mysql manager ile bende türkçe karakterleri şu an ? işareti şeklinde görüyorum bunun sebebi bağlanırken karakter setini söylemeden bağlanmam

permanent link

cevaplandı: 01 Nis, 16:08

greenegitim's gravatar image

greenegitim
25
cevap kabul oranı: 0%

Hocam hem verileri aldigim hemde Temp datalri kaydettigim yer ayni Datenbank icinde.... verileri okudugum yerdeki cince karakterler düzgün gösterilirken, Insertion ettigim yerlerde soru isareti cikiyor.

(01 Nis, 16:38) kaplanerkan kaplanerkan's gravatar image
Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×144
×27

Soruldu: 01 Nis, 15:11

Görüntüleme: 216 kez

Son güncelleme: 02 Nis, 03:11

powered by BitNami OSQA