Selam,benim login sayfam var, o sayfada username ve password-u yazib employees sayfama giriyorum ve o sayfada logout butonuna basdiğimda geriye yeniden login sayfama dönüyorum, sorum şu ki, ben şimdi nasıl yapayım ki, logout olunduqdan sonra browserde geriye basıldığında employees sayfama girilmesin. session-ı nasıl kill edeyim? şimdiden teşekkürler.

soruldu: 16 Tem '12, 04:42

Gunel's gravatar image

Gunel
14335
cevap kabul oranı: 0%

değiştirildi: 16 Tem '12, 05:06

%C3%B6zcanacar's gravatar image

özcanacar ♦♦
17.2k59183183

1

Hangi teknolojilerle yapmaya calistiginizi yazarsaniz sorunuz anlasilir olur!

(16 Tem '12, 05:05) CemIkta ♦ CemIkta's gravatar image

çok özür dilerim, jsp-de ve ya servletde lazım bana, aslında benim projem controller olaraq servlet, görüntü olarak da jsp-den ibaret

(16 Tem '12, 08:36) Gunel Gunel's gravatar image

Logouta basıldığında Session.setAttribute("session",""); yap. Employees sayfana girilmek istendiğinde session'ı kontrol et boş ise login sayfana response.sendRedirect("Login.jsp"); şeklinde yönlendir.

permanent link

cevaplandı: 16 Tem '12, 05:04

hakan's gravatar image

hakan
7716
cevap kabul oranı: 0%

Projenizde hangi teknolojiyi kullanıyorsunuz bilmiyorum, PHP olduğunu varsayarak yanıtlayayım. Arama motorlarından gelen farklı kullanıcılar da yararlanabilir en azından.

session_destroy();

komutlarıyla var olan "tüm" session bilgilerinizi kaldırabilirsiniz. Bundan sonra yapacağınız

isset($_SESSION['parameter']);

benzeri sorgularınızdan false yanıtı alırsınız. Yani kişi logout olmuştur.

Belirli session parametrelerini kaldırmak için ise

unset($_SESSION['parameter']);

metodunu kullanabilirsiniz.

Ayrıntılı anlatım w3

permanent link

cevaplandı: 16 Tem '12, 05:59

ersinyildiz's gravatar image

ersinyildiz
2.8k31438
cevap kabul oranı: 28%

değiştirildi: 16 Tem '12, 06:00

Jsp için,

if(session!=null) {
session.invalidate();
}

Asp.Net için,

Session.Abandon();
permanent link

cevaplandı: 16 Tem '12, 06:42

Turgay%20Can's gravatar image

Turgay Can
8.4k63799
cevap kabul oranı: 18%

değiştirildi: 16 Tem '12, 08:52

Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×3

Soruldu: 16 Tem '12, 04:42

Görüntüleme: 1,234 kez

Son güncelleme: 16 Tem '12, 08:52

powered by BitNami OSQA