Arkadaşlar Merhablar;

Bu gun fark ettığim bir şey var.Yaptıgım stil şablonu Google Chrome,Opera,Mozillada herhangı bır farklılık göstermiyor.Fakat internet explorerda verdiğim margin veya paddinglerde sorun cıkarmıs az yada fazla gorunuyor.Bu konu hakkında bıraz arastırma yaptım ama kesın bır sonuca ulasamadım.Bilgisi olan bir arkadasımız var ise bu konuda bızı aydınlatırsa cok iyi olur.

Birde ie javascripte mootools a destek verıyor mu?Bir resim geçişi yaptımda diğer browserlarda çalışıyor ama ie de calışmıyor bunu nasıl duzeltebılırım.Bunu aradım ama gercekten bulamadım.Bilenimiz yokmu acaba?

js kodun boyle istersen css yıde eklıyım ama dedıgım gıbı dıger browserlarda çalışıyor ie de calısmıyor.

<script language="javascript" type="text/javascript">
    var j = jQuery.noConflict();
    window.addEvents({ 
        'domready': function(){
            new SlideItMoo({
                    overallContainer: 'div1',
                    elementScrolled: 'div2',
                    thumbsContainer: 'div3',        
                    itemsVisible: 4,         
                    elemsSlide: 2,          
                    duration: 200,          
                    itemsSelector: '.div4',
                    itemWidth: 170,         
                    showControls:1});
            },

        });
</script>

soruldu: 28 Tem '12, 15:02

gece_bekcisi's gravatar image

gece_bekcisi
266192228
cevap kabul oranı: 0%

değiştirildi: 29 Tem '12, 14:08

1

İlgin için teşekur ederim.
Nette bu konuyu araken bunu buldum denedım gercekten oluyor.Yanı margın ve padding icin işe yaradı ama benım javascript kodum için gecerli olmadı onun hakkında bır seyler soyleyebilirmisiniz?

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />

bu kod ıle ie de ısler duzelıyor.

(28 Tem '12, 17:53) gece_bekcisi gece_bekcisi's gravatar image

mootools ie de çalışıyor destek sıkıntısı yok. Sadece kodunda son kısımda ","(virgül) unutmuşsun fazladan. onu kaldırırsan ie de de çalışır. düzeltilmiş hali aşağıdadır.

kolay gelsin.

<script language="javascript" type="text/javascript"> var j = jQuery.noConflict(); window.addEvents({ 'domready': function(){ new SlideItMoo({ overallContainer: 'div1', elementScrolled: 'div2', thumbsContainer: 'div3', itemsVisible: 4, elemsSlide: 2, duration: 200, itemsSelector: '.div4', itemWidth: 170, showControls:1}); } }); </script>
permanent link

cevaplandı: 30 Tem '12, 02:06

kam's gravatar image

kam
1.3k82032
cevap kabul oranı: 16%

değiştirildi: 30 Tem '12, 02:08

Gözümden kaçmış cok teşekur ederim.:)

(30 Tem '12, 04:10) gece_bekcisi gece_bekcisi's gravatar image

Reset css kullanmanı öneririm. Eric Meyer'ın yayınladığı bu konuda oldukça başarılı.

http://meyerweb.com/eric/tools/css/reset/

Basitçe tüm tarayıcılardaki default ortamı eşitlemeyi sağlıyor. Tarayıcıların kendilerinin tanımladığı padding, margin gibi değerleri ortak bir noktada eşitliyor.

Ayrıca 6'ya destek vermeyi bırakmanı da öneririm. Büyük çaplı projeler başta olmak üzere herkes desteğini kesti. Taban olarak 7'yi alırsan rahat edersin.

permanent link

cevaplandı: 29 Tem '12, 03:19

Slothere's gravatar image

Slothere
15615
cevap kabul oranı: 0%

değiştirildi: 29 Tem '12, 03:19

Tarayıcılarda css sorununun çıkmaması için Divlerle çalışmanızı ve Slothere arkadaşımın da dediği gibi reset.css kullanmanızı öneririm. Tablo yapısında çoğu zaman tarayıcılarda algılama problemi çıkabiliyor. Fakat Div yapısında pixel pixel çalışıldığı için tüm tarayıcılarda sorunsuz çalışıyor. Bunun dışında

  • Text-align:center
  • br />

kodlarını kullanmamaya dikkat etmelisin. Bunları kullandığında tarayıcılarda hiza sorunu çıkabiliyor. Kolay gelsin.

permanent link

cevaplandı: 30 Tem '12, 01:52

creseos's gravatar image

creseos
2.0k468187
cevap kabul oranı: 37%

Google Chrome Frame diye birşey var. Sanırım onu kullanırsan css için google chrome'a göre çalışırsın sadece. siteye gelen kullanıcıya eğer sisteminde frame yoksa yüklemesini söylersin, ie kullanırken chrome gibi görüntüleme yapılır :) zaten çok çabuk sürüyor yüklemesi, hiçbir kullanıcı için sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum.

permanent link

cevaplandı: 28 Tem '12, 15:59

Timur%20Aykut%20YILDIRIM's gravatar image

Timur Aykut YILDIRIM
371325047
cevap kabul oranı: 14%

Merhaba,

gece_bekcisi güzel bir tesbit tşk ederiz.. Acaba bir browser kendinden daha yüksek versiyondakileri emule edebilir mi? Mesela ie6, ie7 veya ie8 modunda çalışır mı?

Zira bana bunun tam tersi lazım.. Sitem ie7 ve üstünde güzel çalışıyor, fakat ie6'da dağılıyor.. ne yapabilirim???

permanent link

cevaplandı: 29 Tem '12, 03:07

saidghrnk's gravatar image

saidghrnk
111283536
cevap kabul oranı: 0%

değiştirildi: 29 Tem '12, 03:16

bildigim kadariyla o sorunun sebebi box-model ile ilgili. normalde css de width ozelligi sadece icerik alanin genisligini ifade ediyor ( ayni sekilde height de). fakat ie6 oncesi icin width icerik+padding+border in toplami olarak kabul ediliyor. problemli browserlar icin width ozelligini bu padding ve border i da dikkate alarak uygun sekilde verirsen cozulebilir sanirim. "ie box-model problem width" gibi kelimelerle aratip uygun cozumler bulabilrisin sanırım.

permanent link

cevaplandı: 29 Tem '12, 05:57

tafali's gravatar image

tafali
4593412
cevap kabul oranı: 12%

Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×30

Soruldu: 28 Tem '12, 15:02

Görüntüleme: 4,127 kez

Son güncelleme: 30 Tem '12, 04:10

powered by BitNami OSQA