JSF 2.0+Mysql+JDBC kullanılan bir program içerisinde

Sabit verilerin kaydedildiği örneğin İşlemler tablosu mevcut.Bu tabloda islem_id,islem_adi,islemfiyati alanları var.

ISLEMLER TABLOSU

   islem_id .......... islem_adi   ..........islem_fiyati
  1. 1 ..........................................muayene ................... ............. 10.2
  2. 2 .........................................enjeksiyon ............................... 15.23
  3. 3 .........................................pansuman ................................. 5.25

Bu tablodan verileri cekmek icin

public List<islemler> listele()throws Exception{
List<islemler> liste=new ArrayList<islemler>();
PreparedStatement pst=Connection.prepareStatement("select * from ISLEMLER");
ResultSet rs=pst.ExecuteQuery();
While(rs.next){
islemler is=new islemler();
is.setID(rs.getInt("islem_id"));
is.SetISLEMADI(rs.getString("islem_adi"));
is.setISLEMFIYATI(rs.getDouble("islem_fiyati"));
liste.add(list);
}

Burada veriler ResultSet içerisinde satır satır okunuyor.

Benim sorum şu;Bu verilerin içerisinde 2. satırdaki enjeksiyon islem_adi ve islem_id degerini ayrı ayrı almak istiyorum. 3. satırdaki islem_fiyati değerini ayrı almak istiyorum. Yani Excel'deki gibi C Sütununun 15. satırındaki veriye ulaşmakla aynı mantık sanırım. ResultSet veya ArrayList kullanımı ile ilgili detayları bilmediğim için sanırım bunu beceremedim.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar

soruldu: 22 Kas '12, 07:29

azizc's gravatar image

azizc
5181010
cevap kabul oranı: 0%

değiştirildi: 07 Ağu '13, 06:52

%C3%B6zcanacar's gravatar image

özcanacar ♦♦
17.2k59183183

Sadece işlem_adi değişkenlere ulaşmak istiyorsan böyle bir sorgu yazmalısın. Sorunu bu kadar anladım açıkcası.

SELECT islem_adi FROM ISLEMLER
(22 Kas '12, 13:13) Tunahan Pehlivan Tunahan%20Pehlivan's gravatar image

Tunahan bey,sanırım soruyu biraz karışık anlattım özür dilerim.Aşağıdaki gibi insert işlemi ile tabloya kayıt ekliyorum.Fakat tabloya kayıt eklerken parametrelere manuel değerler vererek kayıt yapmak zorunda kaldım.Manuel değer vermek yerine,zaten bu değerlerin kayıtlı olduğu ISLEMLER tablosundan okuyup,KAYITLAR tablosuna insert islemi yapılırken parametre yerine yerleştirmek.Örneğin muayene işlemini kaydederken muayene_id,muayene_fiyatı,muayene_kodunu işlemler tablosundan almak,pansuman işlemini kaydederken pansuman_id,pansuman_fiyati,pansuman_kodu nu işlemler tablosundan almak istiyorum. Sorunumu yazıya dökmekte zorlanıyorum,umarım ifade etmeye çalıştığım şeyi bu defa anlatmayı başarmışımdır :)

        if (islemler.getMUAYENEadet() != 0) {
        PreparedStatement pst = eklecon.baglan().prepareStatement
   ("INSERT INTO KAYITLAR (ISLEMADI,ISLEMKODU,ADET,ISLEM_ID,ISLEM_FIYAT) VALUES (?,?,?,?,?)");

pst.setString(1, "MUAYENE");
        pst.setString(2, "123456");           
        pst.setInt(3, islemler.getmuayeneadet());
        pst.setInt(4, "1");
        pst.setDouble(5,"12.5");      
        pst.executeUpdate();
        }
      if (islemler.getPANSUMANadet() != 0) {
        PreparedStatement pst = eklecon.baglan().prepareStatement
   ("INSERT INTO kayitlar (ISLEMADI,ISLEMKODU,ADET,ISLEM_ID,ISLEM_FIYAT) VALUES (?,?,?,?,?)");

pst.setString(1, "PANSUMAN");
        pst.setString(2, "987654");           
        pst.setInt(3, islemler.getpansumanadet());
        pst.setInt(4, "2");
        pst.setDouble(5,"10.6");      
        pst.executeUpdate();
        }
(23 Kas '12, 02:14) azizc azizc's gravatar image
Bu soruya ilk cevap veren sen ol!
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×32

Soruldu: 22 Kas '12, 07:29

Görüntüleme: 1,059 kez

Son güncelleme: 07 Ağu '13, 06:52

powered by BitNami OSQA