Merhabalar,

public class Baglan{

    private url = "jdbc:mysql://abc.def.com:3306/"+"db_ismi";
    private usr = "ehem";
    private paswd = "ohom";

    public getConnection() {
            Connection c = null;
            try {
                Class.forName("org.gjt.mm.mysql.Driver");
                c = DriverManager.getConnection(url,usr,pswd);
            } catch (Exception e) {
                e.printStackTrace();
                throw new RuntimeException(e);
            }
            return c;
        }

}

Java ile uzak server a baglanti kuramiyorum,yukaridaki kodları IDE de "test.java" araciligi ile calistirdiktan sonra epey bi süre bekliyorum ve asagidaki uyarilari aliyorum:

com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.CommunicationsException: Communications link failure
The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago. The driver has not received any packets from the server.

    at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(NativeConstructorAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:27)
    at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Constructor.java:513)
    at com.mysql.jdbc.Util.handleNewInstance(Util.java:411)
    at com.mysql.jdbc.SQLError.createCommunicationsException(SQLError.java:1116)
    at com.mysql.jdbc.MysqlIO.<init>(MysqlIO.java:344)
...

Uzak baglanti yaparken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

soruldu: 08 Oca '13, 10:56

natrollus's gravatar image

natrollus
20237
cevap kabul oranı: 0%

değiştirildi: 08 Oca '13, 14:30

%C3%B6zcanacar's gravatar image

özcanacar ♦♦
17.2k59183183

Veritabanının adı db_ismi olarak ayarlanmış. Bir yanlışlık olabilir mi?

"jdbc:mysql://abc.def.com:3306/"+"db_ismi"

(08 Oca '13, 11:22) Tunahan Pehlivan Tunahan%20Pehlivan's gravatar image

"db_ismi" nden kastim herhangi bi database ismi olabilir test,deneme,ornek,etc..

(08 Oca '13, 11:25) natrollus natrollus's gravatar image

Ben henuz uzak server-deki mysql-ile bağlantı kurmadım amma kendi localhostumda hiçbir sorun çıkmiyor..Ben böyle bağlanıyorum

import java.sql.Connection; import java.sql.DriverManager; import javax.swing.JOptionPane;

public class mysqlbaglantisi {

public static Connection Baglan(){

    try {

        Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver");
        Connection baglanti = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://127.0.0.1:3306/vetendasmelumat", "root", "root");

        //JOptionPane.showMessageDialog(null, "Baglanti hazirdir");
        return baglanti;
    } catch (Exception e) {
        JOptionPane.showMessageDialog(null,"Xeta var "+ e);
        return null;
    }

}

}

permanent link

cevaplandı: 08 Oca '13, 11:52

meqintosh's gravatar image

meqintosh
201141723
cevap kabul oranı: 0%

local baglanan uygulamalarim var,onda bi sorun yok,fakat host ve sifreleri girmeme ragmen uzak baglanti yapamiyorum

(08 Oca '13, 12:02) natrollus natrollus's gravatar image

c#.net/mssql bağlantısına çok benziyor yanlış olmasın. :)

(08 Oca '13, 14:36) ercet00ilk ercet00ilk's gravatar image

yok netbeans ile yaptigim bi uygulama,biraz bekleyince "The driver has not received any packets from the server." exception hatasi veriyo,uzak serverdan yanit alamadigina dair bir problem var gibi,cözemedim :)

(08 Oca '13, 17:20) natrollus natrollus's gravatar image
  1. loacalhost tan 3306 olan portunuz dışarıyada açık mı ? aynı port mu
  2. Veritabanınız dışarıya açık mı ?
  3. içeriden bağlanabiliyor musunuz ?
permanent link

cevaplandı: 08 Oca '13, 14:35

simocan's gravatar image

simocan
75
cevap kabul oranı: 33%

parallels desktop vm kullaniyorum,ubuntu 12.04 LTS yüklü,internete shared connection ile baglaniyo,ubuntuda jdk7,mysql5,apache2 vs.. yüklü,ama sanki uzak server kaynakli bisey var gibi,ssh ile port ayari mi yapmaliyim?

(08 Oca '13, 17:17) natrollus natrollus's gravatar image

Hata mesajı CommunicationsException: vermiş. Bu daha çok MySQL kapalı olduğunda veriyor. Bağlandığın yerde MySQL' in açık olup olmadğını kontrol edebilirsiniz. Bazen insan unutabiliyor...

permanent link

cevaplandı: 08 Oca '13, 22:46

gceylan's gravatar image

gceylan
2166815
cevap kabul oranı: 0%

uzak server da php araciligi ile mysql database verilerine erisebiliyorum,mysql acik aslinda,fakat java baglanamiyor,bu arada virtual machine de ubuntu 12.04 LTS kurulu ondan midir?

(09 Oca '13, 08:18) natrollus natrollus's gravatar image

bir login user oluşturup password vermeyi denediniz mi? ya da bulunduğunuz yerden direk sql programı içinden ip adresini yazıp kullanıcı/şifre yazıp login olmayı dener misiniz.

permanent link

cevaplandı: 09 Oca '13, 01:54

ercet00ilk's gravatar image

ercet00ilk
994435662
cevap kabul oranı: 11%

ip adresi 10.0.0.41 tarzinda bisi,adres kismina ip adresi yazarak da denedim ama yine uzun süre bekledi ve karsidan paket alinamadi uyarisi verdi.

(09 Oca '13, 08:20) natrollus natrollus's gravatar image

tamam işte siz kullanacağınız sql'e login user ya da admin yapmadığınız için olabilir. şimdi bir login kişisi oluşturup şifre verin ve ondan sonra da şunu deneyin.

String url = "jdbc:mysql://10.0.0.41/bilgisayarismi";
Class.forName ("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance ();
Connection conn = DriverManager.getConnection (url, "username", "password");
(09 Oca '13, 11:17) ercet00ilk ercet00ilk's gravatar image

url de database ismini nereye yazacam?

(09 Oca '13, 11:56) natrollus natrollus's gravatar image

pardon, düzeltiyorum. bilgisayar ismi değil o database ismi.

(10 Oca '13, 01:10) ercet00ilk ercet00ilk's gravatar image

uzak server icinden bu sekilde ip ile baglanmakta sorun yok,fakat kendi bilgisayarimda yaptigim uygulamada konsoldan "ping hostadresi" den elde ettigim ip yi de girmeme ragmen baglanti yapamiyorum,SSH la server in etc/my.conf ayarlarini mi degistirmeliyim?

(10 Oca '13, 14:43) natrollus natrollus's gravatar image

uzaktan bağlanmak ile yakından bağlanmak farklı şeylerdir. yakından bağlanmak için bilgisayar ismi yerine;

. veya 127.0.0.1 veya bilgisayarın tam adını yazmanız gerekli.

iş bu şekillerde bağlanabilirsiniz. ben genellikle . kullanıyorum..

(11 Oca '13, 02:13) ercet00ilk ercet00ilk's gravatar image
6 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor hepsini göster
Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×1,079
×144

Soruldu: 08 Oca '13, 10:56

Görüntüleme: 2,004 kez

Son güncelleme: 11 Oca '13, 02:13

powered by BitNami OSQA