$sql="insert into users (userurl, username, pic) values('".$userurl."','".$username."','". $pic ."')";   
if (!mysql_query($sql,$con)) {
                $result = mysql_query("SELECT * from users WHERE userurl LIKE '".$userurl."'",$con);
                while($row = mysql_fetch_array($result)) {
                    if($picmi=="true" || $sehir==null)
                         echo "<a target='_blank' href='redirect.php?userurl=". $userurl . "'><img src='".$pic."' height='150' /></a>  ";
                    $eklenemeyen++;
                }
            } else {
                $sql="update users set pic='".$pic."' where userurl='".$userurl."'";
                mysql_query($sql,$con);
                $eklenen++;
            }

ve redirect.php

require_once("class.php");
$userurl = $_GET['userurl'];
$sql="delete from users where userurl='".$userurl."'";
mysql_query($sql,$con);
echo $userurl." silindi.";

şeklinde 2 tane php dosyam var. benim yapmak istediğim, index.php'de örneğin 100 tane resim gözüküyor diyelim yan yana

ben hangi resme tıklarsam o resim "hide" olacak(sayfadan saklanacak, gözükmeyecek) ve tıkladığım resme ait "userurl" adındaki veri de sql'den redirect.php'deki gibi silinecek

ne yapacağımı bilemedim. bu jquery mi yoksa javascript mi?

teşekkürler

Bu kayıt wiki sayfası olarak tanımlanmıştır.

soruldu: 12 Nis '13, 12:22

tayfun's gravatar image

tayfun
20681017
cevap kabul oranı: 11%

değiştirildi: 12 Nis '13, 15:00

Turgay%20Can's gravatar image

Turgay Can
8.3k63798


jQuery bir java script kütüphanesidir. Kısacası aynı şeydir. Fakat hazır metodlarından ötürü kullanımı daha rahattır. Senaryonuz şöyle olacak.

Her <a tag'ine onclick="myFunction(this)" metodunu tanımlayıp, aşağıdaki java script fonksiyonunu yazmanız yeterli olacak. Bu arada head tagleri arasına kütüphaneyi ekleyiniz.

 <script type="text/javascript" src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js" ></script>

Java Script fonksiyonun

 <script>
            function myFunction(url){
               var userurl = url.href;
                $('#'+userurl).hide(); 
                dataString = "userurl=" + userurl ;
                if(dataString == ''){
                    alert("boş");               
                }else{
                $.ajax({
                    type: "POST",
                    url: "redirect.php",
                    data: dataString,
                    success: function(data) { 
                       alert("başarılı!");
                    },
                    error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
                        alert(thrownError);
                    }                                        
                });  
                }
            }
        </script>

Ek bilgi olsun

id özelliğine atayacağınız id="redirect.php?userurl=sdbfsdf" şeklinde olmasın siz sadece redirect.php'ye göndereceğiniz userurl değerini id değeri içine set ediniz.

id="sdbfsdf" gibi. Sorunsuz çalışacaktır.

permanent link

cevaplandı: 12 Nis '13, 14:15

Turgay%20Can's gravatar image

Turgay Can
8.3k63798
cevap kabul oranı: 18%

değiştirildi: 12 Nis '13, 14:58

teşekkür ederim hocam. verdiğiniz kod çalışıyor. benim yapmak istediğim biraz daha değişikti aslında. Ben o linke yönlendirilmek istemiyorum. Tıkladığım resim sayfadan gözükmesin ve arkaplanda o resim veritabanından silinsin. Hatta yeni sekmede de açılabilir ancak ben o yeni sekmeye geçmek istemiyorum çünkü aynı ekranda onlarca resme tıklamaya çalışıyorum. Yada şöylede yapılabilir, sayfadan şu şu şu resimler silinsin diye işaretlenede bilir. Aslında bu da iyiymiş. Ama 1.sini yapmak istiyorum

(12 Nis '13, 14:32) tayfun tayfun's gravatar image

Verdiğin kod'da href var diye öyle yaptım. Düzenleyeyim cevabı. href yerine id özelliğini kullan, id="someurl" ,

java script içindede var userurl = url.href; bu kısımı

var userurl = url.id; yaparsan sayfa yönlendirilmesi olmaz.

Güncellendi cevap.

(12 Nis '13, 14:45) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image

sanırım en üstte "var userurl = url.id;" yoksa url mi? cevap için teşekkürler. //Yorumlarda sorun var sanırım //

echo " ";

sizin kodda ekrana sadece "başarılı!" yazıyor alert(data) yaptığımda, redirect.php içindeki echo 'silindi'; deki "silindi" yazısını ekrana yazıyor alert(dataString) yaptığımda, "userurl=" çıktısını veriyor.

(12 Nis '13, 15:35) tayfun tayfun's gravatar image

echo "< a target='_blank' id='". $userurl . "'>< img src='".$pic."' height='150' /> ";

şeklinde düzelttinizmi?

(12 Nis '13, 15:41) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image

evet düzelttim hocam. http://codepaste.net/oyt5xw buradan daha güzel anlatabildim derdimi, sitede geçici bi problem var sanırım. Resim gizleniyor ancak userurl silinmiyor. Post işleminde galiba bişeyler var.

(12 Nis '13, 15:48) tayfun tayfun's gravatar image

Arayüzden .hide() yerine remove olması gerekiyor bu metodu kullanıp arayüzden silebilirsiniz. Arka planda imajı db'dne silecekseniz. userurl olarak kullandığınız değişken resim silmek için değilmidir?

target='_blank' bunu kaldırınız. post olarak sadece userurl'yi redirect.php ye gönderiyoruz. Kodu test ettim. userurl değerini alıyor.

(12 Nis '13, 15:53) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image

evet hocam haklısınız aynı sayfada userurl, dataString değişkenlerinde userlurl gözüküyor ancak arkaplanda bu postta bu değer gitmiyor. redirect.php içine eckho $sql; yazdım alert(data); yapınca ekrana "delete from users where userurl=" yazdı sadece

edit: hocam ben şöyle bişeyde denedim dataString = "userurl=tayfun"; yaptım, başka hiçbir şeyi değiştirmedim yine ekrana "delete from users where userurl=" çıktısı aldım. yani hiçbir şekilde biz bu userurl'yi post edemiyoruz yahu. Ne oluyor

(12 Nis '13, 16:29) tayfun tayfun's gravatar image

ajax ile post ediyor değişkeni ve değeri. Firebug gibi bir firefox eklentisi ile tarayıcı üzerindede değişken ve değerleri takip edebilirsiniz. istemci tarafında dataString'in değeri set edildiği yerin hemen altında alert ile bir kontrol et, değeri atıyormu içine. Birde söylemiştim daha önce ama url olarak id değeri içine redirect.php?userurl=abc gibi değer gelmesin. Sadece abc 'yi set et çünkü ? = gibi karkaterler sıkıntı yaratıyor. Zaten senaryodada redirect.php?userurl=abc gibi değere gerek yok. Bu kadar yardımcı olabilirim. Kodda herhangi bir problem yok test ettiğim kadarıyla.

(12 Nis '13, 16:43) Turgay Can Turgay%20Can's gravatar image
8 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor hepsini göster
Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×168
×144

Soruldu: 12 Nis '13, 12:22

Görüntüleme: 1,545 kez

Son güncelleme: 12 Nis '13, 16:43

powered by BitNami OSQA