Merhaba,

Android ile .Net de yazacağım web servisinde RESTfull kullanmak istiyorum bun nasıl yapabilirim?

.Net web servisini yazdım geriye sonucu json string larak dönüyor android tarafında nasıl bir yapı olması lazım RESTfull kullamak için

soruldu: 27 Nis '13, 05:28

gokhanakgol's gravatar image

gokhanakgol
705687777
cevap kabul oranı: 30%

değiştirildi: 28 Nis '13, 05:28

%C3%B6zcanacar's gravatar image

özcanacar ♦♦
17.2k59183183

BU Web servisleri nasıl kullanacaksın yani belli aralıklarla mı çalıştıracaksın yoksa sadece 1 kere kullanıcı tetiklediğinde mi?

(27 Nis '13, 06:14) KEYSAN KEYSAN's gravatar image

Kullanıcı buton'a basınca veri tabanından json olarak verileri çekip ekranda göstermek istiyorum

Web servisini .Net ile yazıyorum dönüş değeri json string

(27 Nis '13, 07:46) gokhanakgol gokhanakgol's gravatar image

Tamam. Aşağıda verdiğim cevaptaki gibi bir istek yaptığında sana geri dönen JSONObject'yi response'a atar. Sen daha sonra bu response'u JSONObject objJson = new JSONObject(response); şeklinde parse edebilirsin.

(27 Nis '13, 15:48) KEYSAN KEYSAN's gravatar image

Teşekkürler araştırırken dediğin gibi yaptım sorun çözüldü

(27 Nis '13, 16:51) gokhanakgol gokhanakgol's gravatar image

HttpParams httpParams = new BasicHttpParams();

HttpConnectionParams.setConnectionTimeout(httpParams, CONN_TIMEOUT);
HttpConnectionParams.setSoTimeout(httpParams, SOCKET_TIMEOUT);

HttpClient httpclient = new DefaultHttpClient( httpParams );

HttpResponse response = null;
if( post isteği yapacaksan buraya gireceksin){
     HttpPost httppost = new HttpPost(url); //burada web servis url'si olacak.

    // artık webservis'e göndereceğin veri hangi formatta ise aşağıda onu tanımla
     httppost.setHeader("content-type", "application/json");

    //eğer json ise
    httppost.setEntity(new StringEntity( YourJSONObj, HTTP.UTF_8));
    response = httpclient.execute(httppost);
}
else{  //get isteği ise
     HttpGet httpget = new HttpGet(url);
     response = httpclient.execute(httpget);
}
permanent link

cevaplandı: 27 Nis '13, 06:32

KEYSAN's gravatar image

KEYSAN
126128
cevap kabul oranı: 33%

değiştirildi: 27 Nis '13, 06:34

Cevabınız için teşekkürler,

Web servisini .Net ile yazdım çağırdığım method geriye json string dönüyor browser dan kontrol ettim doğru çalışıyor.

Sizin verdiğiniz örnek deki kodlar ile de bu web servisinden bir string değer aldım ama oradan sonra gelen veriden ben istediğim sonuca nasıl ulaşacağım onu yapamadım sizin örnek de verdiğiniz kodlardan sadece get olanını kullanıyorum örneğin dönen sonuç içerisinde KullaniciAdi bilgisine nasıl ulaşabilirim?

(27 Nis '13, 16:10) gokhanakgol gokhanakgol's gravatar image

gelen cevabı JSONObject objJson = new JSONObject(response); şeklinde jsonObject'e çevirdikten sonra

String kulAdi = objJson.getString("kullaniciAdı");

şeklinde kullanabilirsin. eğer webServis'ten gelen json içerisin başka bir json object varsa buna da; JSONObject innerObjJson = objJson.getJSONObject("InnerObjJsonName"); olarak alabilirsin.

Aynı şekilde eğer webServis'ten gelen json içerisinde bir jsonArray varsa buna da; JSONArray jsonArray = new JSONArray(objJson.getString("jsonArrayName"));

şeklinde erişebilirsin.

(28 Nis '13, 07:00) KEYSAN KEYSAN's gravatar image
Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×817
×15

Soruldu: 27 Nis '13, 05:28

Görüntüleme: 911 kez

Son güncelleme: 28 Nis '13, 07:00

powered by BitNami OSQA