noscript tagı içini nasıl kullanırım veya alternatif önerileriniz var mı?

soruldu: 08 May '13, 02:59

ercet00ilk's gravatar image

ercet00ilk
994435662
cevap kabul oranı: 11%

değiştirildi: 09 May '13, 07:47

jquery bir javascript kütüphanesi olduğundan jquerryi desteklememe gibi bir durum olmaması gerekiyor. client tarafında bir script çalıştırılamıyorsa bu işlemin serverda yapılması gerekir. kullanıcıdan gelen her request serverda bir HTTPHeader olarak tutulur. Browser bilgileri HTTPHeader içinde bulunması gerekir.

(15 May '13, 03:30) erencan erencan's gravatar image

Tarayıcı koklamak diye bir tabir vardır. Javascript ile tarayıcının özelliklerini öğrenebilirsin. Bunun için şöyle bir yöntem izleyebilirsin:

1- Session'da tarayıcının özelliklerini default olarak minimum tarayıcı ayarları için set et. Mesela classın şu şekilde olsun (PHP için yazıyorum):

class KullaniciSession {
public boolean js_destekliyor = false;
public boolean ie = false;
public boolean firefox = true;
public boolean chrome = false;
public boolean farklı_tarayici = false;}

2- Sonra javascript ile ajax kullanarak tarayıcıyı koklarsın ve özelliklerini alırsın. Mesela (JQuery kullandığını düşünüyorum):

//döküman yüklendiği zaman çalışır

$(function(){
    var js_destekliyor = true;
    var ie = tarayici_ie_mi();
    var firefox = tarayici_ff_mi();
    var chrome = tarayici_chrome_mu();
    var farkli_tarayici = tarayici_farkli_mi();

    $.get("tarayici_ozelliklerini_set_et.php?js_destekliyor=" + js_destekliyor + "&ie=" + ie + "&firefox=" + firefox,
        function(response) {
            //tarayıcıyı kokladık ve sessionda tarayıcı özelliklerini belirledik. artık kullanıcıyı anasayfaya yönlendirebiliriz
            top.location.href = "anasayfa.php";
        }
    );});

zaten default ayarlar değişmemişse kullanıcının tarayıcısı js desteklemiyodur ve o zaman noscript tagları içeirsine kocaman bir < h1 > yapıştır geç. bu zamanda kim js desteklemiyo ya...

permanent link

cevaplandı: 08 May '13, 03:20

kodmanyagha's gravatar image

kodmanyagha
3.1k132852
cevap kabul oranı: 15%

değiştirildi: 09 May '13, 01:28

ben mvc kullanıyorum, daha basit bir yolu olabileceğini düşünüyorum..

(09 May '13, 07:50) ercet00ilk ercet00ilk's gravatar image

Genel mantık bu şekilde düşünülebilir. Framework mü kullanıyosunuz yoksa kendi MVC sisteminiz var mı?

(09 May '13, 09:18) kodmanyagha kodmanyagha's gravatar image

mysql, mvc, devexpress, jscript, jquery, html5 hepsinden birazcık kullanıyorum. :) bu arada telerik ve ext.net'de bu konuda iyidir. ya siz?

(14 May '13, 16:25) ercet00ilk ercet00ilk's gravatar image

Ben php'de CodeIgniter ve javada ise Struts ve Vaadin kullanıyorum. client tarafı için extjs ve jquery yetiyo ama kendoui baya hoş bişeye benziyo listeme alabilirm :)

(15 May '13, 11:58) kodmanyagha kodmanyagha's gravatar image

ya ben oraya < h1 > yazmıştım sonra kalın yazmış :D galiba burada bir problem var. btsoru yönetimine mail atıyorum konuyla ilgili...

permanent link

cevaplandı: 09 May '13, 01:27

kodmanyagha's gravatar image

kodmanyagha
3.1k132852
cevap kabul oranı: 15%

değiştirildi: 09 May '13, 01:27

Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×137
×81
×1

Soruldu: 08 May '13, 02:59

Görüntüleme: 1,391 kez

Son güncelleme: 15 May '13, 11:58

powered by BitNami OSQA