Merhaba Android'de ImageViewi dinamik nasil dinamik hale getiririm?

soruldu: 29 May '13, 02:38

mehmanbashirov's gravatar image

mehmanbashirov
211253138
cevap kabul oranı: 16%

değiştirildi: 30 May '13, 00:17

mabulgu's gravatar image

mabulgu ♦
2.8k43040

Merhaba,

ImageView'ları dinamikleştirmekten kastınız nedir?

(30 May '13, 00:17) mabulgu ♦ mabulgu's gravatar image

Bir URL-den Image cekiyorum ve oradan gelen Image-lerin sayini bilmmirem ,yani 1,2,3 ve s.gele bilir.

(30 May '13, 00:59) mehmanbashirov mehmanbashirov's gravatar image

Bir URL'den image çekiyorsunuz ve sayısını bilmiyorsunuz? URL'den çektiğiniz image URL'lerini bir listeye atıp sayısını alabilirsiniz. URL'yi imageview'a basmak için ise

public static Bitmap loadBitmap(String url) {
    Bitmap bitmap = null;
    InputStream in = null;
    BufferedOutputStream out = null;

    try {
        in = new BufferedInputStream(new URL(url).openStream(), IO_BUFFER_SIZE);

        final ByteArrayOutputStream dataStream = new ByteArrayOutputStream();
        out = new BufferedOutputStream(dataStream, IO_BUFFER_SIZE);
        copy(in, out);
        out.flush();

        final byte[] data = dataStream.toByteArray();
        BitmapFactory.Options options = new BitmapFactory.Options();
        //options.inSampleSize = 1;

        bitmap = BitmapFactory.decodeByteArray(data, 0, data.length,options);
    } catch (IOException e) {
        Log.e(TAG, "Could not load Bitmap from: " + url);
    } finally {
        closeStream(in);
        closeStream(out);
    }

    return bitmap;
}

gibi bir fonksiyon kullanabilirsiniz.

permanent link

cevaplandı: 30 May '13, 01:46

lastarabos's gravatar image

lastarabos
1.8k122742
cevap kabul oranı: 29%

Ben URL-yi imageViewe basa biliyorum.Bende URLde imageler Jsondur.Ben parse edib ImageViewe basiram.Fakat Benim gelen imagelerim bazen 1-den cokda ola biliyor.1 Image olduqda uygulamam isliyor.2 ve daha cok oldukda yalniz bir imageni gosteriyor.

(30 May '13, 02:17) mehmanbashirov mehmanbashirov's gravatar image

Bir layout oluşturup ve kodla imageviewlar oluşturarak yapabilirsiniz. Bunların içerisine birden fazla image geldiği zaman imagevireları tek tek kodla oluşturup içeriklerini url'den doldurduktan sonra imageview'ı layoutun içine ekleyerek yapabilirsiniz.

(30 May '13, 02:19) lastarabos lastarabos's gravatar image

Ben istiyorumki Layoutda bir ImageView koyum.Ve kendi gorendeki daha cok image var o zaman daha cok imageni ekleye bilsin.ImageView o yuzden Dinamik olmasini istiyorum.

(30 May '13, 02:39) mehmanbashirov mehmanbashirov's gravatar image

Tam anlayamıyorum gerçekten tek resim varsa tamam bir tana resim göstereceksiniz imageview'da ama birden fazla resim varsa nasıl olacak? Slider gibi kayacak mı resimler?

(30 May '13, 02:51) lastarabos lastarabos's gravatar image

horizontal olarak eklenecek mesela.donguye falan salmak lazim bence.

(30 May '13, 02:55) mehmanbashirov mehmanbashirov's gravatar image

Şunun gibi birşeyden mi bahsediyorsunuz? http://i.stack.imgur.com/gTiUc.png

(30 May '13, 02:58) lastarabos lastarabos's gravatar image

evet nerdeyse boyle bisey.Ben yapib paylasarim ;)

(30 May '13, 03:04) mehmanbashirov mehmanbashirov's gravatar image

O zaman ViewPager ya da Gallery kullanabilirsiniz. Çektiğiniz url'leri adapter ile içine basabilirsiniz.

(30 May '13, 03:05) lastarabos lastarabos's gravatar image
8 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor hepsini göster
Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×819
×10

Soruldu: 29 May '13, 02:38

Görüntüleme: 946 kez

Son güncelleme: 30 May '13, 03:05

powered by BitNami OSQA