Merhaba arkadaşlar,

Multilanguage bir site geliştiriyorum ama hangi yöntemin daha iyi olduğunu bilmiyorum. Veritabanı, static php dosyaları, .mo uzantılı dosyalar hangi yöntemi kullanayım karar veremedim. Daha önceden multilanguage site geliştirmiş olan arkadaşlr varsa önerilerini alabilir miyiz? teşekkürler..

soruldu: 29 May '13, 11:12

kodmanyagha's gravatar image

kodmanyagha
3.1k132852
cevap kabul oranı: 15%

değiştirildi: 30 May '13, 00:09

mabulgu's gravatar image

mabulgu ♦
2.8k43040


Tamam yöntemi buldum. Static değerler için codeigniter'ın kendi language library'sini kullanacağım, dynamic multilanguage content için de veritabanı kullanacağım. Hatta cache mekanizması ile db yükünü baya hafifletmeyi düşünüyorum. Bu arada siteyi kendim kodluyorum...

permanent link

cevaplandı: 29 May '13, 16:20

kodmanyagha's gravatar image

kodmanyagha
3.1k132852
cevap kabul oranı: 15%

mantıklı yöntem. PHP ile çalıştığım zamanlar genelde bu yöntemi kullanıyorum. Başka bir çözüm yöntemi bulursan daha kısa burada belirtirsen sevinirim.

(29 May '13, 17:47) sckna sckna's gravatar image

tabiki......

(30 May '13, 02:34) kodmanyagha kodmanyagha's gravatar image

Eğer başlamadı isen tavsiyem CodeIgniter tabanlı Bonfire olur. Bonfire, mini bir kütüphane ve içerisinde ACL ve RBAC tarzı erişim yetkilerine, temel şablon helperlarına ve senin isteğin olan çok dilli bir yapıya sahip olması. Çok basit bir yöntemle, birden fazla dil desteğine sahip tasarım yapabiliyorsun.

Ek olarak, dakikalarca uğraşarak oluşturduğun modülleri ( ki HMVC yapısına sahiptir, dolayısıyla modüler bazda çalışır ) admin panelinden modülün ismini ve modülün bağlı olacağı veritabanı tablosunu vererek 1 dakikada çalışır modül yapabilirsin. Üstüne üstlük, bu modül admin ekranına da bağlanır ve modül üzerinde admin yetkisi ile birşeyler yapmak istiyorsan işini kolaylaştırır.

Örneğin, kullanıcın profilinde hangi dili set etmiş ise, modüle ait dizinde yer alan /language dizinindeki dil setini otomatik seçer ve bu dil setinde o modüle ait dil dosyasını yükler. Bunun bir faydası da, modüler bazlı olduğu için, tercüme işinde bölüme odaklanmış olursun. Bilirsin, dil dosyaları devasadır ve metnin nerede ortaya çıktığını kontrol etmek zordur.

// örneğin, aşağıdaki kod bloğu view' de kullanılıyor ve customer_shortname metninin karşılığını yazıyor
<?php echo lang('customer_shortname') ?>
permanent link

cevaplandı: 29 May '13, 14:58

O%C4%9Fuz%20%C3%87elikdemir's gravatar image

Oğuz Çelikdemir
2.0k52234
cevap kabul oranı: 13%

değiştirildi: 29 May '13, 15:00

1.Projeyi kendin 0'dan mı yazacaksın ? Yoksa wordpress gibi bir cms mi kullanacaksın. ? 2.Projeyi dağıtacak mısın?

  1. Kendim yazıyorum ise php-file.
  2. Hayır ise gene php-file.
permanent link

cevaplandı: 29 May '13, 12:28

sckna's gravatar image

sckna
2963815
cevap kabul oranı: 0%

Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×168
×9
×5
×1

Soruldu: 29 May '13, 11:12

Görüntüleme: 2,009 kez

Son güncelleme: 30 May '13, 02:45

powered by BitNami OSQA