merhaba ben mysql-eclipse bağlantısı yaparken jdbc kütüphanesini eklediğim halde com.mysql.jdbc.driver hatası veriyor nasıl düzeltebilirim.

soruldu: 25 Tem '13, 05:31

sena's gravatar image

sena
1334
cevap kabul oranı: 0%

değiştirildi: 25 Tem '13, 15:18

CemIkta's gravatar image

CemIkta ♦
19.9k29125190

Yazdığınız ayarları yaptım fakat hala sorun devam ediyor.

(26 Tem '13, 02:44) sena sena's gravatar image

hata mesajının hepsini yazabilir misiniz?

(26 Tem '13, 03:00) kodmanyagha kodmanyagha's gravatar image

üstünde bir ifade daha var classpath da bu yolu belirttim ama işe yaramadı

(26 Tem '13, 04:32) sena sena's gravatar image

hatanın tümünü kastetmiştim. sadece localizedMessage'ını değil yani..

(26 Tem '13, 04:50) kodmanyagha kodmanyagha's gravatar image

o hata mesajı nerdedir ben bulamadım.

(26 Tem '13, 06:23) sena sena's gravatar image

"Hata !" yazdırdığınız satırda (muhtemelen bir catch bloğudur) orada e.getLocalizedMessage() yerine e nesnesinin tümünü yazdırın ve sonucu buraya yazın.

(26 Tem '13, 06:43) kodmanyagha kodmanyagha's gravatar image

java.lang.ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.driver bu hatayı veriyor.

(26 Tem '13, 07:22) sena sena's gravatar image

CLASSPATH değişkeninin içeriğini de gönderebilirmisiniz.

(26 Tem '13, 07:33) kodmanyagha kodmanyagha's gravatar image

onu nasıl yapacağım ?

(26 Tem '13, 08:01) sena sena's gravatar image

yukarıda gönderdiğim linkte anlatıyo.

(26 Tem '13, 08:25) kodmanyagha kodmanyagha's gravatar image

pardon ben onu yanlış anlamışım. C:\Program Files\Java\jre7\bin\javaw.exe içerik bu başka yollarda denemiştim ama olmadı.

(26 Tem '13, 08:34) sena sena's gravatar image

yine olmadıysa isterseniz skypetan ekleyin teamviewerla filan yardımcı olalım. nick aynı

(26 Tem '13, 08:40) kodmanyagha kodmanyagha's gravatar image

yardımcı olursanız çok sevinirim skype dan ekledim.

(29 Tem '13, 03:31) sena sena's gravatar image
13 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor hepsini göster

kütüphaneyi nereye ekledin? sadece eclipse'de eklemişsen eclipse derler ama çalıştırdığım zaman kütüphaneyi bulamamıştır. classpath'da değildir çünkü

permanent link

cevaplandı: 25 Tem '13, 08:44

kodmanyagha's gravatar image

kodmanyagha
3.1k132852
cevap kabul oranı: 15%

properties-> java build path->libraries ->add.. ve run configurations-> classpath ->add.. yollarının her ikisindende ekleme yaptım ama sonuç aynı

(25 Tem '13, 09:11) sena sena's gravatar image

CLASSPATH ortam değişkeninin gösterdiği adreslerden herhangi birinin içinde olmalı. aksi halde çalıştıramazsın.

http://canavcu.blogspot.com/2011/07/java-path-ve-classpath-ayarlar.html

http://docs.oracle.com/javase/tutorial/essential/environment/paths.html

(25 Tem '13, 09:13) kodmanyagha kodmanyagha's gravatar image

sorun çözüldü, kütüphaneyi bulamayışının sebebi com.mysql.jdbc.driver şeklinde yazdığım satırda d harfinin küçük olmasından kaynaklanıyormuş. com.mysql.jdbc.Driver şeklinde yazıldığında sorunsuz çalıştı.

permanent link

cevaplandı: 29 Tem '13, 05:33

sena's gravatar image

sena
1334
cevap kabul oranı: 0%

Cevabınız
toggle preview

Bu soruyu takip et

E-Posta üzerinden:

Üyelik girişi yaptıktan sonra abonelik işlemlerini yapabilirsiniz

RSS üzerinden:

Cevaplar

Cevaplar ve Yorumlar

Yazı Formatlama

  • *italic* ya da _italic_
  • **bold** ya da __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt text](/path/img.jpg "başlık")
  • liste: 1. Foo 2. Bar
  • temel HTML etiketleri de kullanılabilir

Bu sorunun etiketleri:

×1,077
×144
×103
×11

Soruldu: 25 Tem '13, 05:31

Görüntüleme: 1,533 kez

Son güncelleme: 29 Tem '13, 05:33

powered by BitNami OSQA